Trolltamp på turné

Klikk for stort bilde

Nå legger vandreutstillingen «Trolltamp – Jack Berntsen og den nordnorske visebølgen» ut på turné. 

Vandreutstillingen ble laget i anledning av at Jack Berntsen ville fylt 75 år i oktober i fjor. Utstillingen belyser Jack Berntsens personlige engasjement for landsdelen, visekunsten og hans involvering i nordnorsk kultur generelt.

Første stopp er Hamarøy, hvor Jack hadde store deler av sin barne- og ungdomstid.

-Vi håper mange vil finne veien til Hamsungalleriet på Tranøy mellom 5.- 21. februar. Jack Berntsen ville fylt 75 år i oktober i fjor, men han lever fortsatt sterkt i minnet til mange i hele Nord-Norge. Derfor håper vi flere av kommunene, bibliotekene eller andre melder interesse for å få utstillingen på besøk, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF)..

En nordnorsk kulturarbeider

Jack Berntsen var komponist, tekstforfatter, visesanger og kulturarbeider – i tillegg til lærer og familiemann. Han talte landsdelens sak mang en gang – enten det gjaldt dialekt, fiskekvoter, fraflytting eller Europeisk Fellesskap. Han var en modig mann, og ga ut den første plata med sangtekster på nordnorsk dialekt. Jack Berntsen var med på å starte den nordnorske visebølgen og omtales gjerne som «Troilltampens» far, som er den første nordnorske musikkfestivalen.

Utstillingen er produsert av Arkiv i Nordland

-Trolltamp er en vandreutstilling som skal turnere rundt i landsdelen. Den tilbys alle museer og bibliotek i Nordland, men også andre naturlige utstillere i landsdelen. Ta kontakt med Arkiv i Nordland for mer informasjon, oppfordrer Ingelin Noresjø.

Utstillingen ble åpnet 16.oktober i fjor i Kabelvåg, Vågan kommune.

http://www.lofotposten.no/musikk/kunst/kultur/festkveld-i-jacks-minne/s/5-29-138549

 

ABM Nordland logo - Klikk for stort bilde