Store muligheter for en togpendel på Helgeland.

Ny rapport viser at det er fullt mulig å gi et vesentlig bedre togtilbud på Helgeland.

 

Klikk for stort bildeSeniorrådgiver i Rejlers Norge, Bjørn Bryne, overleverer rapporten til samferdselsråd Willfred Nordlund. Rune O. Pedersen

- Rapporten «Forbedret togtilbud for pendling på Helgeland» er spennende. Den viser at vi egentlig bare trenger et togsett og personell for å komme i gang, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp).
 
Rapporten er laget av Rejlers Norge AS, på oppdrag fra Nordland fylkeskommune. Den ble lagt fram under et møte i Jernbaneforum Nord som ble holdt i Mosjøen i går.
 

Ekstra tog

- Et ekstra togsett vil kun gi økning i driftskostnadene for å få pendelen på skinner, forteller samferdselsråden.
 

Etterlengtet tilbud

Helgelandspendelen vil gi et etterlengtet pendlertilbud mellom Mo i Rana, Mosjøen og Trofors.
 
- En Helgelandspendel vil være med å knytte regionen bedre sammen. I tillegg vil mulighetene for å bo et sted og jobbe et annet øke. Med nye og tilpassede togstopp vil den også gi et tilbud til større deler av Helgeland, sier fylkesråd Nordlund.
 
- En Helgelandspendel kan sammenlignes med Saltenpendelen som har vist en fantastisk utvikling, forteller han.
Klikk for stort bildeHer er Saltenpendelen på veg til Bodø

Samarbeid

- Rapporten blir viktig og i første omgang som innspill til konkurransegrunnlaget for persontrafikk på Nordlandsbanen. En god start vil være å sette inn et ekstra togsett uten noen form for infrastrukturtiltak, avslutter Nordlund. 
 
Jernbaneforum Nord består av Nordland fylkeskommune, 7 regionråd og 8 jernbanekommuner som ligger langs Nordlandsbanen og Ofotbanen. Konferansen som ble arrangert i regi av forumet våren 2016 var startpunktet for rapporten. 
 

Les rapporten her:

 «Forbedret togtilbud for pendling på Helgeland (PDF, 5 MB)»