Vil utvikle blålys-samarbeidet i nord

Klikk for stort bildeFra venstre ordfører Ida Pinnerød, brannsjef Per Gunnar Pedersen, politistasjonssjef Arne Hammer og fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Trond-Erlend Willassen De samlokaliserte nødetatene i Samlok-Nor vil evaluere og styrke samarbeidet gjennom et nytt utviklingsprosjekt.

Hensikten med prosjektet er å belyse hvordan partnerskapet i felleskap kan utvikles for styrke arbeidet denne nye samlokaliseringen. Målet er at publikum/innbyggere skal få/ha en bedre og tryggere tjeneste.

Unik posisjon

Som den eneste samlokaliserte nødetaten i Norge er Samlok Nord i en unik nasjonal posisjon, både i forhold til å høste erfaringer og utvikling av nye tjenester, 

- Prosjektet vil på en god måte støtte opp under andre satsinger knyttet til område sikkerhet og beredskap som tidligere er støttet av Nordland fylkeskommune. Samarbeide mellom aktørene virker godt og vi ser det som positivt at Nord Universitet knyttes til prosjektet og prosjektorganisasjonen gjennom følgeforskning, sier fylksrådsleder Tomas Norvoll (Ap),

som på vegne av fylkesrådet i fredag presenterte nyheten om at fylkesrådet går inn med 2,1 millioner kroner i prosjektet.

For fylkeskommunen er utviklingsdelen av prosjektet det viktigste, altså arbeidet med å utvikle nye tjenester og næringsutvikling.

 Prosjektet "Fra samlokalisering til samvirke" har en total kostnadsramme på omlag 5,8 millioner. Prosjekteier er Salten Brann IKS. Styringsgruppa for prosjektet er politimesteren i Nordland politidistrikt, brannsjef i Salten Brann IKS og direktøren ved Nordlandssykehuset.

Prosjektleder


Prosjektet gjør det mulig å ansette en prosjektleder på full tid i tre år, for å jobbe med utvikling.

- Vi er svært ydmyke og glade for å ha fått denne sjansen til å bli bedre i det vi gjør og utvikle fagfeltet til det beste for Bodø og Nordland. Denne muligheten skal vi forvalte på en god måte, sier Arne Hammer som er leder for operative tjenester i Nordland. 

Også ordfører i Bodø, Ida Pinnerød, er begeistret for prosjektet.

- Det vil uten tvil bidra til å videreutvikle kunnskapsbyen og beredskapsbyen Bodø. Vi er veldig glade for å ha Nordland fylkeskommune med på laget i dette, sier hun.

Fant du det du lette etter?