Stor satsing på maritim sikkerhet

En mann, iført overlevelsesdrakt, står i en redningsflåte  - Klikk for stort bildeFylkesråd Oddleif Olavsen prøvde ut evakueringsutstyret etter at han åpnet nye Lofoten maritime sikkerhetssenter Trond-Erlend Willassen

- Lofoten Maritime sikkerhetssenter på Gravdal er nå et av kystens mest moderne og funksjonelle sikkerhetssentre og blir uten tvil en viktig aktør for utvikling av maritim næring i Nordland i årene fremover.

 

Det sa fylkesråd for utdanning Oddleif Olavsen (H) da han i dag stod for den formelle åpningen av det nybygget ved Lofoten Maritime sikkerhetssenter. Det splitter nye bygget er på 800 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Prislappen er på omlag 40 millioner kroner, og det er Nordland fylkeskommune som står bak investeringen.

- Gode lokaler og moderne utstyr er vårt bidrag for å sikre en enda bedre sikkerhetsopplæring for fiskere og sjøfolk langs kysten, sier  Olavsen.Klikk for stort bildeRektor ved Vest-Lofoten videregående skole og Maritime fagskole, Søren Fredrik Voie, kunne stolt vise fra det nye sikkerhetssenteret for fylkesråd Oddleif Olavsen. Trond-Erlend Willassen

 Helt siden starten av Statens fiskerifagskole på Gravdal i 1963, har Sikkerhetssenteret i Lofoten vært en institusjon i fiskeri- og maritim utdanning på kysten, og i særdeleshet for fiskere og sjøfolk fra Nordland. Lofoten maritime sikkerhetssenter har alltid vært en viktig bidragsyter for økt sikkerhet og beredskap, og dermed også færre ulykker, langs kysten.

 

- Det at Sikkerhetssenteret nå kan ta i bruk nye tidsmessige lokaler, er en anerkjennelse av det viktige arbeidet som hittil er utført, den gode jobben som de ansatte ved sikkerhetssenteret har stått for. Det er også en bekreftelse på at Nordland fylkeskommune tar ansvaret for sikkerhet og beredskapsopplæring for både egne elever og studenter, samt yrkesutøvere for øvrig på kysten, på det største alvor, uttaler fylkesråden. Han mener også at sikkerhetssenteret på Gravdal bør bli en viktig delav den bebudede olje-/miljøbasen i Lofoten/Vesterålen.
Klikk for stort bildeDet nye bygget til er på 800 kvadratmeter og er svært innholdsrikt. Trond-Erlend Willassen


Rektor Søren Fredrik Voie ved Vest Lofoten videregåpende skole og Maritime fagskole forteller at nybygget innebærer en helt ny og bedre hverdag for sikkerhetssenteret.

- Fasilitetene blir svært mye bedre, blant annet med spersialrom for røykdykkerøvelser. For oss betyr nybygget at vi befester vår posisjon som en viktig utdanningsinstitusjon for folk langs kysten. Den investeringen som nå er gjort er et godt eksempel på vellykket regionalutvikling fra fylkeskommunens side. Nybygget vil løfte hele regionens attraktivitet og bidra til økt aktivitet, sier Voie. 

  

Fant du det du lette etter?