Presenterer sikkerhets- og beredskapsbyen Bodø

Klikk for stort bildeFra Hovedredningssentralen for Nord-Norge i Bodø HRS

Seks EU-parlamentarikere er tirsdag i Bodø for å bli bedre kjent med Nordland og Bodø. 

- EU jobber nå med sin Arktis-politikk, og det er bakgrunnen for at vi i nord har inivitert EU-parlamentarikere  til Nord-Norge. Det vil gi dem nyttig kunnskap om forholdene i vår del av Arktis. Besøket i Bodø vil gi parlamentarikerne mulighet til førstehånds informasjon rundt det meget viktige tema beredskap og redning i Nord, hvor Bodø har en spesiell posisjon som vertskap både for hovedredningssentralen for Nord-Norge, Forvarets operative hovedkvarter og Luftfarstilsynet, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll som er vert for delegasjonens middag mandag kveld.

Klikk for stort bildeTomas Norvoll samlet EU-parlamentarikerne til ekte skreimiddag ved deres ankomst til Bodø mandag ettermiddag. Trond-Erlend Willassen
EU-parlamentarikerne har et velfylt program i Bodø tirsdag. Det hele starter på Universitetet i Bodø. Her presenterer direktør Frode Mellemvik Nordområdesenteret. Proffessor Odd Jarl Borch vil presentere prosjektet Marpart (Maritim beredskap og flernasjonalt partnerskap i nordområdene), før  kommandør Solveig Krey gir en orientering om Forsvarets Operative Hovedkvarter.

Siste del av dagen tilbringes på Hovedredningsentralen hvor parlamentarikerne får høre innlegg både fra direktør Bent-Ove Jamtli, politimester Geir Ove Heir, brannmester Rolf Søtorp i Salten Brann IKS og seniorrådgiver Ole Magne Kolstad i Maritimt Forum Nord som orienterer om prosjektet SARiNor (Search and Rescue in the high North).

Onsdag og torsdag vil EU-parlamentarikerne være i henholdsvis Troms og Finnmark.

Det er Nord-Norges Europakontor som på vegne av fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark invitert politikere som er interessert i Nordområdene til den fire dager lange studieturen i nord. 

Last ned programmet for besøket i Bodø. (PDF, 544 kB)

 

Fant du det du lette etter?