Sikkerhet og beredskap

Sikkerhet og beredskap

Klikk for stort bilde

Sikkerhet og beredskap er viktig for Nordland fylkeskommune. Nordland er et maritimt fylke med Norges lengste kyststripe. Et sterkt fokus på å ha en velfungerende redningstjenesten er derfor viktig. Videre er Nordland et viktig forsvarsfylke som ivaretar mange nasjonale funksjoner. Nordland fylkeskommune har som mål å arbeide i kompaniskap med både sivile og militære aktører for å skape merverdi for alle aktører. Dette både for å styrke både sikkerheten og beredskapen i Nordområdene, Norge og regionen.

Klikk for stort bilde

Siv Dagny Aasvik og Ingelin Noresjø
(28.03.2019)

- Det er urovekkende når Riksrevisjonen påpeker store mangler ved oljevernberedskapen i Nordområdene. Nå må regjeringen få opp farten i arbeidet med Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) i Lofoten/Vesterålen. Vi ønsker også bedre koordinering av ressursene i oljevernberedskapen i Norge, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) og ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) i Hadsel.

ARCSAR skal ledes fra Bodø. 34 EU-millioner er bevilget til å utvikle søk og redning i arktiske strøk. F.v. Ordfører i Bodø, Ida Pinnerød, fylkesrådsleder Tomas Norvoll og politimester i Nordland, Tone Vangen.
(19.01.2018)

Hovedredningssentralen for Nord-Norge skal lede arbeidet med nettverk for beredskap i nordområdene. Prosjektet får 34 millioner kroner i støtte fra EU.

Fra venstre ordfører Ida Pinnerød, brannsjef Per Gunnar Pederseb, politistasjonssjef Gunnar Hammer og fylkesrådsleder Tomas Norvoll 1
(18.09.2017)

De samlokaliserte nødetatene i Samlok-Nor vil evaluere og styrke samarbeidet gjennom et nytt utviklingsprosjekt.

 

Marpartkonferanse 3. Foto Edda Falk, Nord universitet.JPG
(17.10.2016)

 

- Beredskap til sjøs og maritime operasjoner er en viktig forutsetning for vekst i nord. Og Nordland er beredskapsfylke nummer èn – her finner vi sterke kompetansemiljøer med en unik erfaringsbakgrunn. 

Tomas Norvoll på Andenes
(01.10.2015)

-Å svekke Forsvaret i nord er ikke bra for Norge. Forsvarssjefens fagmilitære råd dreier seg om strategisk viktige forhold for nasjonen. 

Tomas Norvoll
(21.08.2015)

- Nordområdene vokser for hver dag, det understreker lederen for Nordnorsk råd, Tomas Norvoll (Ap).

Arve Knutsen
(23.07.2015)

Fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF) ber om et møte med departementet for å diskutere fortsatt tilstedeværelse av Skipskontrollen i Narvik. 

Redningsflåte
(09.04.2015)

- Lofoten Maritime sikkerhetssenter på Gravdal er nå et av kystens mest moderne og funksjonelle sikkerhetssentre og blir uten tvil en viktig aktør for utvikling av maritim næring i Nordland i årene fremover.

 

HRS 01 (1).jpg
(16.02.2015)

Seks EU-parlamentarikere er tirsdag i Bodø for å bli bedre kjent med Nordland og Bodø. 

sim_arve_oddleif.jpg
(07.11.2014)

- Dette vil bidra til å etablere Nordland som nav i en nasjonal utdannings- og øvingsstruktur innenfor maritim næring og beredskap.

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Kvalitetssjef og beredskapsleder