Nykomlingprisen til konditor på Træna

En 34 år gammel kvinne med lekre duftende bakverk er vinneren av Nykomlingsprisen 2014.
 

Klikk for stort bilde

- Årets vinner av Nykomlingsprisen har i mange år drømt om å starte opp sin egen bedrift.  Veronika Sjøset Mortensen viser hviket mangfold det er blant kvinnelige etablerere i Nordland, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

 

En drøm om oppstart

Mortensen er født og oppvokst på Træna, er gift og har 2 barn. Hun startet opp bedriften Amora i mai 2012 på Træna. Da hadde hun lenge drømt om å starte opp for seg selv.
- Å få Nykomlingsprisen er en stor oppmuntring til meg, sier vinneren. 
 

En møteplass på Træna

Konditoriet og kafeen er åpen 4 dager i uken. I tillegg arrangeres det lønningstreff, temakvelder, som indisk aften, pizzakvelder, mexikansk aften, vinkveld og faste brettspillkvelder.
 
Kafeen er en av de faste spisestedene under Trænafestivalen. På menyen er det meste hjemmelaget; varmmat, pizza, brød og bakervarer, desserter, lefser, flatbrød, småkaker, kakestykker og hele kaker. 
 
I tillegg selges eksklusiv sjokolade og godteri, krus, te og teutstyr, kaffe, krydderoljer og mye mer, og det lages mange lokale bakverk med historiske tradisjoner.
 

Nabokommunene får smake

I dag er bedriften også en viktig leverandør av kaker, bakverk og snitter/baguetter, og leverer til både Træna, Lurøy, Rødøy, Nesna, Alstahaug og Meløy og har et godt og voksende rennommé. 
 
Nykomlingsprisen består av et kunstverk lagd av regionale kunstnere og kr 30 000,- i prispenger. Kunstverkene er i år lagd ved glassblåsing av Henningsvær glass AS.
 
 
Fant du det du lette etter?