Næringsprisen for kvinner 2010

Denne todelte prisen ble i dag delt ut til Vibeke Stavøy og Jane Helen Nilssen.

Næringsprisen for kvinner skal fremheve kvinnelige etablerere og oppmuntre til entreprenørskap. Prisen er todelt og består av et kunstverk og en sjekk på 30.000 kroner.

Næringsprisen 2010

Næringsprisen for kvinner gikk til Vibeke Stavøy for sin lange kamp for å realisere kafeen og steinovnsbakeriet "Dorotheas fryd" på Tranøy i Hamarøy.

- Hun har gjennom sitt uskuelig pågangsmot, og stå-på-vilje klart å realisere en mangeårig drøm om kafè og steinovnsbakeri på Tranøy, sa Arve Knutsen i sin tale.

Fylkesråden for næring sa i sin tale til Stavøy at hun virkelig har vært med å sette Hamarøy på kartet.

Nykomlingsprisen 2010

Under mottoet "Alt er mulig" har vinneren av nykomlingsprisen markert seg som nyskapende, utradisjonell og spenstig. Vinneren av Nykomlingsprisen 2010 Jane Helen Nilssen har på tross av sin unge alder realisert en drøm og skapt sin egen arbeidsplass med bedriften "Jane Helen Design" i Sigerfjord i Sortland.

- På frihånd og med bruk av miljøvennlige materialer designer og produserer hun klær og interiørartikler som har fått både nasjonal og internasjonal anerkjennelse, sa Knutsen.

Arve Knutsen overrakte både gave og penger til de to prisvinneren og ønsket dem lykke til med det videre arbeidet.

 

Om Næringsprisen for kvinner

Nordland fylkeskommune vil gjennom Næringsprisen for kvinner fremheve kvinnelige etablerere og oppmuntre til entreprenørskap blant kvinner. Prisen deles ut for å belønne modige og sterke kvinner som etablerer sin egen bedrift og arbeidsplass. Næringsprisen for kvinner er en synliggjøring av fylkeskommunens kvinnesatsing. Gjennom denne utmerkelsen vil Nordland fylkeskommune sette fokus på kvinner som realiserer drømmer, inspirerer og motiverer andre.

Målet er at flere unge kvinner skal se for seg en positiv og spennende framtid i Nordland.

  • Dette er 7. gang Næringsprisen for kvinner deles ut.
  • Næringsprisen er delt i to; Næringsprisen og Nykomlingsprisen.
  • Næringsprisen skal gå til kvinner som gjennom sin bedriftsetablering har utmerket seg som nyskapende, utradisjonelle og spenstige. Bedriftsetableringen deres må ha skapt en positiv vind på stedet, gjennom å være både miljømessig, samfunnsmessig og økonomisk god.
  • Nykomlingsprisen skal gå til kvinner under 35 år, som har satset på lokalsamfunnet sitt ved å etablere bedrift på hjemplassen i løpet av de siste tre årene, for eksempel etter å ha vendt tilbake etter endt utdanning.
  • Prisene består av et kunstverk laget av regionale kunstnere og en sjekk på kr 30 000,-.
Fant du det du lette etter?