AiN's første Webinar avholdt på Skype 24.01.19

Klikk for stort bildeSkjermdump Webseminar 24011924 januar holdt Arkiv i Nordland sitt aller første webinar via Skype. Tema var Offentleglova.
I alt 40 pc-er var koblet til webinaret. På flere steder satt flere sammen og hørte på foredraget, slik at det totalt deltok nærmere 50.

Kalenderinvitasjon til seminaret gikk ut noen uker i forveien. Invitasjonen inneholdt en kort beskrivelse av seminaret og en lenke til å koble seg til et Skypemøte. Lenken kunne deles med andre. Deltakerne trykket på lenken for å delta i seminaret, og trengte ikke annet utstyr enn en skjerm og tilgang til lyd.

Respons

Responsen på konseptet fra deltakerne var god. Det var greit å koble seg til, og man fikk faglig påfyll i en form som var enkelt å flette inn i hverdagen. At flere uttrykte at de gledet seg til neste webinar, tar vi som et tegn på at dette var brukbart.

Hvorfor webinar?

Arkiv i Nordland ønsker å tilby foredrag med kunnskapspåfyll til alle medlemmene i IKAN. Nordland er et langstrakt fylke hvor reising kan være både tidkrevende og kostbart. Webinar via Skype er et brukbart alternativ til personlig oppmøte, både for foredragsholdere og møtedeltakere. Alle kan delta fra eget arbeidsplass, noe som er effektivt for alle involverte.