Opplasting fra AiN til Digitalarkivet er begynt

Klikk for stort bildeProtokoll fra Hamarøy Først ut er over hundre år gamle protokoller fra formannskapene i Brønnøy og Hamarøy kommuner.

Tilgjengeliggjøring

Arkiv i Nordland har i flere år digitalisert protokoller og dokumenter i magasinene, og har mye materiale liggende klart som bare har ventet på å bli tilgjengeliggjort et sted. Nå tilgjengeliggjøres de endelig på Digitalarkivet.

Klikk for stort bildeFørste protokoll fra Hamarøy lastes opp  

Indeksering

Materialet blir indeksert av oss. Vi kikker gjennom protokollene og angir årstall og annet relevant for de enkelte sidene. Digitalarkivet lager en innholdsfortegnelse med lenker til de sidene vi har indeksert. Dermed blir det litt lettere å finne det man er på jakt etter i dokumentene.

Klikk for stort bildeIndeksering protokollside 22 

Ikke søkbar tekst. Enda

Foreløpig må interesserte lese selv i dem, for de er ikke søkbare. Vi ønsker å komme dit at det er mulig å søke i dem, og dette krever transkribering. Det vil si at teksten tydes og skrives av med et tastatur, før den kobles sammen med dokumentene. Dette er tidkrevende arbeid som må planlegges før vi kan gå i gang.

Klikk for stort bildeBrønnøy Formannskap på Digitalarkivet 

Hva har vi lastet opp?

Via lenken i menyen til høyre kan interesserte følge med på hva vi laster opp - og hvor langt vi er kommet i indekseringen.

Klikk for stort bildeResultat av første dag med opplasting