Nordnorsk Jazzforum tar ansvar

NNJFs logo - Klikk for stort bildeIkke alle skjønner viktigheten av å ta vare på en organisasjons arkiv, men dette kan ofte ha stor historisk verdi! Nordnorsk Jazzforum har nå avlevert 6 meter med arkivmateriale til Arkiv i Nordland og vi er begeistret!

Klikk for stort bilde

Nordnorsk Jazzforums fotosamling vil også bli avlevert i nær framtid. I tillegg håper vi på at både lyd og filmopptak vil bli implementert i arkivsamlingen. Jo mer komplett et arkiv er, jo mer verdifullt vil det være for ettertiden!

Arkiv er ikke bare papir! Det kan være alt av materialer som dokumenterer virksomhet. Det sier seg selv at mange organisasjoner ikke bare produserer papir. Det er ofte i tillegg både fotografier, lyd og film. Det sistnevnte materialet er også svært sårbart, og det er ekstra viktig å tenke sikring i form av f.eks avlevering til en arkivinstitusjon.

 

Nordnorsk Jazzforum er en interesseorganisasjon for jazzmiljøet i Nord-Norge, etablert i 1969. NNJF får støtte fra Finnmark Fylkeskommune på vegne av de nordnorske fylkeskommunene. Det er en frivillig organisasjon. NNJFs søsterorganisasjon er Nordnorsk Jazzsenter.