Aktuelt Arkiv i Nordland
NKS logo
(30.11.2016)

En høstkveld i 1896 ble en av Norges første sanitetsforeninger stiftet, nærmere bestemt 30. november. Da møttes flere av Bodøs velstående kvinner med et mål om å starte en kvinnesanitetsforening i byen. Under ett år tidligere hadde Fredrikke Marie Kvam vært med og startet hovedforeningen Norske Kvinners Sanitetsforening. Hovedmålet med foreningen var å forestå utdanning av sykepleiere og bidrag til Hærens sanitet, i tilfelle arbeidet med unionsoppløsningen skulle lede til krigshandling. 

Inger Nordvik.jpg
(15.11.2016)

Under ryddingen av et gammelt nordlandshus som hadde tilhørt ektemannens bestefar fant Inger Nordvik en gammel skoleprotokoll. Protokollen ga et innblikk i hvordan skolen fungerte på Myklebostad og Kløkstad i perioden 1896 -1907. Den inneholder blant annet oversikt over elever, når de er født og årsaker til fravær.

 

Inger skjønte at protokollen inneholdt viktig informasjon og tok kontakt med Arkiv i Nordland for å sikre at den ble tatt vare på for ettertiden. Det som hadde gjort sterkest inntrykk på Inger er annmerkninger som er oppført i protokollen som følge av elevers fravær:

« borte fra skolen grundet forældrenes ligegyldighed» eller «Vidste ikke af skolen var begyndt»

 

Protokollen  er et viktig dokument som bidrar til å forstå historien til området. Skolearkiver er en viktig del av Arkiv i Nordlands samlinger og finner du dette interessant er det bare å ta kontakt med oss!

 

 

 

 

Digitalt depot
(14.11.2016)

Fremtidens arkiv vil være elektroniske Arkiv i Nordland tar dette på alvor og tilbyr fylkeskommunen og medlemmene i IKAN tjenester innenfor digitalt depot

Gildeskålforeningens logo
(14.11.2016)

I september 2016 fikk Arkiv i Nordland privatarkivet etter utflytterforeningen "Gildeskålforeningen". Foreningen holdt til i Bodø og var for alle som følte en tilhørighet til Gildeskål og som bodde i Bodø. Foreningen har eksistert i 40 år, og arkivet består av møtebøker, foto, medlemslister og korrespondanse.

protokoll.jpg
(07.11.2016)

I begynnelsen av november mottok Arkiv i Nordland en liten pakke. Inne i pakken lå det syv små protokoller etter Østre Godfjord Sanitetsforening. 

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering