Tråilltampen
(17.08.2015)

Månedens bilde er hentet fra Gjenklang-arkivet, og viser en av Nord-Norges eldste musikkfestivaler: Trolltampen. Fotograf er Gullik Hasselberg, som tok flere bilder fra festivalen.

Ku
(03.07.2015)

Arkivet etter Nordland landbruksskole - også kjent somTroms stifts landbruksskole, inneholder ikke bare møtebøker og regnskap, men også en flott fotosamling. Nå er disse tilgjengelig for alle på bildetjenesten Flickr.com

twitterprosjekt.png
(22.06.2015)

I anledning 75årsmarkeringen av angrepet på Norge, har Arkiv i Nordland hatt et formidlingsprosjekt på twitter. Forarbeidet foregikk i vinter, mens twitterprosjektet var aktivt mellom 9. april og 16. juni. Lesertallene på twitter ble mye høyere enn forventet.

Dokumenter Nordlandsbanken
(22.06.2015)

DNB og Arkiv i Nordland ble i vinter enige om at arkivet etter Nordlandsbanken skal oppbevares hos oss. Avtalen innebærer at DNB betaler AiN for ordning, katalogisering og formidling av arkivet. 

Liv Mjelde og Richard Daly
(09.06.2015)

I mai hadde Arkiv i Nordland (AiN) besøk av Liv Mjelde og Richard Daly. Ekteparet arbeider med et forskningsprosjekt som tar for seg historien om Øst-Europeere som ble holdt i fangenskap i en fangeleir i Bodø kommune under 2. verdenskrig.

 

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

padlock