Aktuelt Arkiv i Nordland
Saueklipp
(20.10.2014)

"Så du tror at arkiver er masse gamle papirer som handler om skikkelig gamle dager? Støvete dokumenter med snirklete gotisk håndskrift og sånt?
Joda, det også, men de inneholder også nyere ting: Byggemeldinger, hvor vannrørene ligger og hvordan du gjorde det på skolen!"

 

AIN.11161.0657
(09.10.2014)

Månedens bilde er et selvportrett av Charles Ravn som sitter på en stein kledt i en velbrukt håndstrikket jakke.

Bildet dukket nylig opp under en større digitaliseringsjobb med hans negativer, sammen med mange andre bilder av folk i flotte hjemmestrikkede klær.

Vi har laget en liten nettutstilling med nordlandskofter, fanakofter, flettestrikk, mønsterstrikk, strømper og ullbukser fra Ballangen.

Hannele Fors
(09.10.2014)

1. oktober begynte Hannele Fors i prosjektstillingen som fotoarkivar.
Vi er glade for å få del i hennes kompetanse på fotoarkiv. 

Bodø Håndverkersangforening og Bodø Sangforening
(29.09.2014)

29. september 1874 ble Bodø Håndverkersangforening stiftet. Som navnet sier var det håndverkerne i Bodø som var medlemmene her. De fikk ikke være med i Bodø Sangforening som ble stiftet to år før. Bodø Sangforening ble lagt ned, og dermed er Bodø Håndverkersangforening den eldste foreningen i kulturfeltet i Bodø. 

Tandberggården
(15.09.2014)

Den 16. september 1904 ble Vebjørn Tandberg født i Bodø. Familien bodde i Storgata 22, hvor faren også drev manufakturforretning. På loftet i gården bygde Vebjørn sine første radioer allerede som tenåring. Radio var hans lidenskap og ble hans livsverk.

 

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS