Du er her:

Privatarkiv fra gamle Bodin

Fra Myrvoldsamlingen - på slottemarka på Godøynes - Klikk for stort bilde

Arkiv i Nordland er glade for å fortelle om et av de siste bidrag til vår privatarkivsamling. Arkivet består av brev, fotografier og spennende trykksaker etter familien Myrvold som holdt til på Godøynes  (Bodø) fra 1878-2004.

Marit og Arve Olsen avleverte brev, fotografier og trykksaker etter sin familie. 10.januar 2017 - Klikk for stort bildeMarit og Arve Olsen avleverte brev, fotografier og trykksaker etter sin familie. 10.januar 2017 Familien har vært flinke til å ta vare på sin families brev og fotografier - og dette kommer nå flere til gode. Arkivmaterialet strekker seg fra slutten av 1800-tallet til 1980-tallet. Marit og Arve Olsen har utført et stort arbeid med å identifisere fotografier og skrive ned historier . På den måten har de sikret verdifull metadata. Nå gleder vi oss til å katalogisere dette materialet og gjøre det tilgjengelig for flere.

 

 

Arkiv i Nordland var første gang i kontakt med familien for over 10 år siden da det ble laget en utstilling basert på Marits bestefar; Johan Kornelius Myrvold. Utstillingen het Levd liv - og fortalte historien om en manns liv ved hjelp av offentlige og private arkiv. Utstillingen ble satt opp på Slektsforskerdagen i Bodø 2007.

 

 

 

Fra Myrvoldsamlingen - Innkjøpsliste 1905 - Klikk for stort bildeFra Myrvoldsamlingen - Innkjøpsliste 1905

 

Privatarkiv er viktig å ta vare på for at historikere skal ha et representativt kildemateriale å forske i. Vi setter pris på de som som bidrar til AiNs privatarkivsamling - og Nordlands historie - ved å avlevere arkivet sitt til oss.

Publisert av Solveig Lindbach Jensen. Sist endret 23.01.2017 15:31
Fant du det du lette etter?