Du er her:
Arkivreoler

Arkivverket gjennomfører årlig tilsyn i kommunenorge. Noen synes kanskje det høres skummelt ut å få tilsyn – mens andre gleder seg til at det blir satt fokus på arkivet og de arkivfaglige utfordringer kommunene har.

 

 

2018 har vært et begivenhetsrikt år for Arkiv i Nordland. Vi har ønsket tre nye medlemskommuner velkommen til IKAN; Hadsel, Vefsn og Sortland. Det har vært mye reisevirksomhet og vi har tatt imot store mengder arkivmateriale. AiN har arrangert flere kurs og konferanser, og de ansatte har holdt mange foredrag.

Omorganisering, nye lokaler og ny prismodell har ført nye rutiner. Vi har utviklet en rekke veiledninger, blant annet for å lette arbeidet med å sende og motta arkiv. 

 

Arkiv etter Arnfinn thesen 1

På slutten av året kan Arkiv i Nordland avsløre en gladnyhet om at vi fra neste år blir å tilby digitalisering av eiendomsarkiver.

AIN

Arkiv i Nordland har blitt tildelt 200 000 kroner av Arkivverket til digitalisering av Saltdal kommunes fotosamling.

Arbeidere ved A/S Rusaanes Snekkerifabrikk, ca 1908-1910 Fotograf: Andor Jensen
Uordnet arkiv fra Sulitjelma gruber 1


Hvert år deler Riksarkivaren ut prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv, og i år har Arkiv i Nordland blitt tildelt 400 000 kroner til tilgjengeliggjøring av arkivet etter Sulitjelma gruber.

Nina H Nordvik fortalte om den nye betalingsmoddelen

Vi har planlagt webinarer som kjøres via Skype for 2019. Invitasjoner til å delta sendes ut etter hvert. Meld gjerne inn forhåndsinteresse til oss!

Protokoller fra Fauske

Arkiv i Nordland skanner alle formannskapsprotokollene som er avlevert til oss. Arbeidet er tidkrevende og omfangsrikt, men mye er allerede gjort. Skoleprotokollene er neste serie på digitaliseringslista.

barnet

Antall private barnehager og skoler har økt de siste årene. Dessverre har ikke de private barnehagene og skolene arkivplikt på samme måte som det offentlige.

 

Vi ønsker Vefsn kommune velkommen i IKAN!

Vi ønsker Sortland kommune velkommen i IKAN!

Fant du det du lette etter?