Fra 1.januar 2018 ble det innført en flat organisasjonsstruktur hos Arkiv i Nordland.

 

Arkivmateriale brevhode

 

Riksarkivaren har fordelt prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv for 2017. I år var det søknadsrekord, da Arkivverket mottok 123 søknader. Arkiv i Nordland står bak en av de 45 søknadene som fikk tilslag. Nå kan vi starte et viktig og spennende digitaliseringsarbeid.

RB Trollsteinen fig2

Trollsteinen i Kabelvåg er et kjent kulturminne som ligger rett ved Lofotkatedralen og E10. Reidar Bertelsen er professor i arkeologi, og har jobbet mye med Kabelvåg-området. Han har skrevet følgende om Trollsteinen:

Charles Johansen 1

Fiskekjøper Charles Johansen forteller i et radiointervju om livet på Røst fra 30-årene og fremover.

 

 

Navnet Ǫmð har vært knyttet til områder helt nord i Nordland, og deler av Troms. Arkeolog og professor Reidar Bertelsen redegjør her for sin teori om en nærmere plassering og forklaring på navnet.

Arkivdagen logo

For første gang skal vi ha åpen dag, hvor publikum kan komme og se hva som befinner seg i esker og hyller, hva vi har og hvordan vi jobber. I tillegg kan du høre på et spennende foredrag av førsteamanuensis Rune Blix Hagen.

 

bevaringsplan for privatarkiv

Arkiv i Nordland har i samarbeid med de konsoliderte museene i fylket; Museum Nord, Nordlandsmuseet og Helgeland Museum laget en bevaringsplan for privatarkiv i Nordland fylke. Målet er å få en mer helhetlig samfunnsdokumentasjon.

Fylkesråd Ingelin Noresjø åpner de nye lokalene ved å dra i arkivknuten

Fredag 25. august 2017 feiret Arkiv i Nordland at 20 års arbeid med å skaffe større depotlokaler endelig var brakt i havn. En merkedag som representerer et løft for alle kommunene og innbyggerne i Nordland. Fylkesråd Ingelin Noresjø sto for den offisielle åpningen foran om lag 40 frammøtte gjester og ansatte.

Leiravis landsleir Bodø

Speiderbevegelsen har stått sterkt i Bodø og Nordland i over 100 år. Speiderne har gjennom årenes løp etterlatt seg et rikt arkiv med bruddstykker fra deres historie. Arkivene forteller om flere ildsjeler som har viet utallige dugnadstimer i speiderens tjeneste.

Hamsunroman rygg

Romanen "Konerne ved vandposten" av Knut Hamsun overlevde etterkrigstidens harme, takket være at den ikke var satt på plass i bokhyllen.

Fant du det du lette etter?