Du er her:
Veiledning IKS 1

Ny veileder for arkiv i interkommunale samarbeid er nå ferdig og publisert.

Islands president åpnet arkivdagene

Arnstein Kjelaas og Ida Jensen fra Arkiv i Nordland deltok på Nordiske Arkivdager i Reykjavik. Det ble en flott tur med mange spennende foredrag og opplevelser.  

ain-arkivskuff_Arkiv1

Arkiv i Nordland har utarbeidet en mal for bevarings- og kassasjonsplan for kommunene. 

Bunadsmateriale, fra arkivet etter Lilly Kongsbakk

Nordlandsbunaden ble lansert på årsmøtet til Hålogaland ungdomslag i Leirfjord i 1928. Den vakte stor begeistring – og det har den fortsatt med. Nordlandsbunaden i blått eller grønt har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste bunad. I arkivene finner man både skriftlig og billedlige beskrivelse av dette tradisjonsplagget.

Nordlands Privatbank, ca 1930-1940

Arkivet etter Nordlandsbanken er nå snart ferdig ordnet og katalogisert av Arkiv i Nordland. Nordlandsbanken var en svært viktig drivkraft for nordnorsk næringsliv i over hundre år, og arkivet representerer en spennende kilde for forskere og andre interesserte.

Dag Skogheim 281010 2

I 1997 holdt Dag Skogheim foredrag for Landslaget for Lokalhistorie på deres landsmøte i Narvik. Foredrag, kåseri, artikler og andre tekster, er spennende arkivmateriale. 

telefoni.jpg

Vi har fått nye telefonnumre, både til sentralbordet og til de ansatte. Ring 75 65 04 60 for sentralbord

På IKANs representantskapsmøte 11.april 2018 ble det nye styret valgt.

 

Bodø kommune, skolestyret 2

I arbeide med å ordne et privatarkiv kom Arkiv i Nordland over en rekke kommunale arkivstykker. Blant disse var det korrespondanse til Bodø landlige Skolestyre. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at det var referat fra kretsmøte for Frostmo og Valnes skolekrets datert 1892. I referatet står det skrevet «Læreren gives adgang til at anvende legemlig tukt, med ris, uden at tilkalde nogen af Tilsynsutvalget, efter at vedkommende Barn er advaret, men advarselen ikke bærer Frukt, og Læreren har forvisset sig om at vedkommende er rette Ophavsmand til uordenen.»

Johan Bugge med venn 1

Velkommen til innholdsrike dager på Thon Hotell Nordlys i Bodø 11. og 12. april 2018.

Tema i år: Personvernregler, klart språk, KDRS, svar inn/ut, uttrekk og ny arkivlov med forskrifter.

Fant du det du lette etter?